Nederlands - nl-NL
DSA Toolbox
Home Documentatie Heldendocument Heldendocument beheer: overzicht

Heldendocument beheer: overzicht

De Karakterblad Editor is het tool dat centraal staat in de DSA Toolbox. Je beheert er je gehele karakterblad mee: eigenschappen, talenten,... maar ook je spreuken, liturgieën, rituelen,..

Voor alle duidelijkheid even vertellen wat deze karakterblad editor niet is of doet:

  • het is geen karakter generator, voor het genereren van een held zijn er andere goede programma's, of, waarom niet gewoon met de boeken en een stapel papieren.
  • het zal ook niet proberen om de regels af te dwingen, je kan gegevens invullen die strijdig zijn met de regels. Even terzijde vermelden dat dat op een blad papier ook kan.

 

Bij het opstarten kom je in volgend scherm terecht:

 


 

Het scherm kan je ruwweg in 4 delen verdelen:

  • menu, bovenaan zoals bij de meeste programma's
  • de knoppen onderaan
  • keuzepaneel aan de linkerkant waar je een boomstructuur terugvindt van alle mogelijke invulschermen die dan getoond worden aan de rechterkant
  • de invulschermen aan de rechterkant

Menu en de knoppen

Via het 'bestand' menu en de knoppen onderaan kan je een karakterblad laden, bewaren en een PDF genereren. Rechtstreeks afdrukken is nog niet mogelijk. De knop 'nieuw' wist alle ingevulde gegevens en met de knop 'afsluiten' keer je terug naar de startscherm van toolbox, het venster van waaruit je de verschillende tools kan opstarten.

Het keuzepaneel en de invulschermen

De hoeveelheid gegevens die ingevuld kan worden, is zo groot dat het onmogelijk is om alles op één scherm te krijgen. Daarom werd dit mooi verdeeld in kleine samenhangende  blokken. In het keuzepaneel links kies je zo een blok (bv. 'eigenschappen') en aan de rechterkant wordt dan het bijhorende invulscherm getoond. Je hoeft niet te bewaren als je van scherm wisselt.

Deze boomstructuur van blokken zal in de toekomst wijzigen als er blokken (bv. de liturgieën') bijkomen.

Het blok 'spreuken' komt in de boomstructuur 2 keer voor: een keer rechtstreeks onder 'Held', een tweede keer onder 'Talenten'. Beide keuzes wijzen naar hetzelfde invulveld, je kiest zelf langs welke weg je gaat.

 

Verwendung der Marke und Inhalten von DAS SCHWARZE AUGE mit freundlicher Genehmigung der Ulisses Medien & Spiel Distribution GmbH.
Copyright © 2007 by Significant GbR für die Marke DAS SCHWARZE AUGE in Wort und Bild, by Alpers, Fuchs, Kramer, Neigel für die Inhalte.