Nederlands - nl-NL
DSA Toolbox
Home Documentatie

Documentatie

Opstarten van DSA Toolbox

Onder Windows, kan je het programma terugvinden onder Start → Programs → DSA Toolbox. Klik op DSA Toolbox op het programma op te starten.

Ben je een UNIX gebruiker, dan vind je in de directory waar het programma geïnstalleerd werd, het bestand dsatoolbox-core-0.6.0.jar. Je kan het programma opstarten via volgend commando: java -jar dsatoolbox-core-0.6.0.jar De directory waar het java programma staat, moet dan wel in je PATH toegevoegd zijn.

Lees meer: Opstarten van DSA Toolbox

 

Voorkeuren menu

Het DSA Toolbox dashboard bevat een voorkeuren menu waar je je voorkeuren voor alle programma's in DSA Toolbox kan vastleggen.

Lees meer: Voorkeuren menu

 

Heldendocument beheer: overzicht

De Karakterblad Editor is het tool dat centraal staat in de DSA Toolbox. Je beheert er je gehele karakterblad mee: eigenschappen, talenten,... maar ook je spreuken, liturgieën, rituelen,..

Voor alle duidelijkheid even vertellen wat deze karakterblad editor niet is of doet:

  • het is geen karakter generator, voor het genereren van een held zijn er andere goede programma's, of, waarom niet gewoon met de boeken en een stapel papieren.
  • het zal ook niet proberen om de regels af te dwingen, je kan gegevens invullen die strijdig zijn met de regels. Even terzijde vermelden dat dat op een blad papier ook kan.

 

Lees meer: Heldendocument beheer: overzicht

   

Blanco karakterbladen

Dit eenvoudige tool laat toe om een PDF-bestand aan te maken dat een aantal blanco karakterbladen bevat. Het bewaren van dat ene mooie blanco blad om er vervolgens steeds fotocopieën van te maken, behoort nu definitief tot het verleden.

Lees meer: Blanco karakterbladen

 

Rijdieren databank

Dit tool is een eenvoudig tool om snel een ingevuld document voor een rijdier aan te maken. Op dit ogenblik zijn alle paarden uit ZBA erin opgenomen.

Lees meer: Rijdieren databank

   

Kalender Generator: overzicht

Een eenvoudig tool waar toch veel vraag naar is: het aanmaken van een kalender van het hele jaar, de dagen per maand gerangschikt en daar bovenop de stand van de maan.

Lees meer: Kalender Generator: overzicht

   
Verwendung der Marke und Inhalten von DAS SCHWARZE AUGE mit freundlicher Genehmigung der Ulisses Medien & Spiel Distribution GmbH.
Copyright © 2007 by Significant GbR für die Marke DAS SCHWARZE AUGE in Wort und Bild, by Alpers, Fuchs, Kramer, Neigel für die Inhalte.